Пiсня про фiзику

Якби не було електричного струму,
Було би життя повним нудного суму.
Коли не працюють айфон і планшет,
Коли зникне в мить назавжди Інтернет.

Коли телевізор не має сигналу,
Коли світло в домі було і пропало,
І ліфт не працює, і навіть дзвінок
Не може зібрати дітей на урок.

То треба старанніше фізику вчити
Щоб знали її і дорослі, і діти.
Щоб фізику знали завжди, як закон.
Чому до аноду летить електрон,

Куди поспішають іони у газі,
Коли ці частинки живуть в рівновазі...
Як візьмеш науку в життєвий політ,
То знатимеш все про навколишній світ.

_ _ _

* Для спектакля "Бременські науковці"


Рецензии