Перли 2. 0 Поема

       Марії Приснодіві
       і улюбленому Миколаю
       присвячується


Стій. Магометанка Миколая
                щось прохає.
От це — втопилась дитина
ось де — втопилась скотина
он ще — пропала дитина
ось тут був — табун...
                загув!
бачка Миколай, повертай, повертай!!
І мало хто знає —
як воно в пропорції...
                в Бога буває.


З вічності
піднімає — каракулі
вовну —
і часу патли...
ти Миколай? — є!
і не пробували про це
                запитати!
Хто не питав? —
Ви пробували про це Миколая спитати?


я це приніс
люди це не доперли
випивший в Клауса — ніс!..
і я розсипаю
сиплю над світом —
                перли!!



а він, Миколай, там справивсь:
      і могли б зжерти, і зжерли б,
і я є, і він мій Вчитель —
і я розсипаю —
                з легкістю! — світові
                перли
кошлатим
строкатим — зажерливим...


та навіть мимолітно
             і мимозвітно
поему «Перли»...
свиням ба навіть з овечками —
        першу: «Перли»!


Миколай літає — і я літаю —
Хіба Миколай — весь в поемі?
                Чекайте
                і зачекайте!
Миколая чи не
       усесвіт — любить,
і деякі виясняють чи вони — люди...
дак робіть одне:
         виясняєте — отже, не любите!
допустимо: якісь нелюди не люблять...
дак вони ж не
літають...


та так щоб і вічність —
й по всіх часах духом
      або ж і всесвіт
      смалиться —
      здухом...
а то ж і думають: воздУхи,
                воздухи...
Та чи люблять мене? —
Ви могли б перед Миколаєм стати?
може імперейний
                в легкості й статиці...
То могли б Миколая про це запитати?
і з легкістю і
з політністю Миколаєвою
розсипаю
        розсипаю і розсипаю
                світові
                перли!



Миколая може нема?
Ось провінція! увесь світ цей!
я сиплю — аж що, Христа і нема?
Вічність. От — й
осінь, літо, весна, зима...
       Легкість крил! а пишу —
       й Джерела як це нема??
       Ну але ж фрік! —
       що Миколай є —
       а Христа чомусь і нема??
То ви пробували — клац-клац???

19.12.2021,
свято Миколая — всесвітнього помічника, Учителя і куратора віри,
з причастям


Рецензии