Портрет

На стена
портрет някакъв виси!
Живот гледа от високо,
за правда някаква тръби,
когато никой няма
там наоколо.
На стена
някакъв портрет виси
все време търси за изява,
оглежда нашите
съдби, мърмори -
май от тези
нищичко не става!
На стена
някакъв портрет скърби
от таз картина неопрята,
де там пред него
безвремие върви
и той за него
живот дал си е!
На стена
някакъв портрет виси,
очаква времето отново
да се върне,
сърце с душа отново
на народ да съедини
и да скочи от пирон
на таз излъскана
стена държава!
Виси портрет
на нашата стена!
Все някога
от там ще тръгне,
ще разрине нищета,
слънце ще открие,
и заедно с народ свой
свобода ще прегърне!


Рецензии