Л у ч

                Болгарский
                Космос


                Л Ъ Ч

                Проблесна лъч
                сред звездното сияние.
                Вест за какво е
                в този час вечерен?
                Космическа ли буря
                ще настане
                или ще се разтвори
                пропаст черна?

                Привлечена,
                ще падна вътре в нея,
                на хиляди частици
                раздробена
                и с вихрите могъщи
                ще се слея -
                сърце в една
                разбунена Вселена.

                Ана  Величкова


Рецензии