Доба

Хто сказав, що н ебо синє?
Я  кажу, що – Ні!
Воно  майже  зовсім  сиве,
Буре  в  сивині.

А  он  там,  вгорі,  білесе,
Образно – сумне.
Трохи нижче,
                як з-під преса –
Чорне, не земне;
Золотисто-кольористе…
На  усі  барвИ.
Хто сказав, що небо чисте?
МАрите  і  ви!

Скільки в небі брухтолому,
В  мареві  димІв!..
Хто б пройшовся був
                              по ньому,
Зразу б зрозумів,
Що, в чеканні пастка сива,
(Просинь де-не-де):
Прийде  Час і ніби слива,
Небо упаде.
 


Рецензии