Натурщиця природа

Раздяглась природа, мов натурщиця
Перед ким позуючи — бозна,
І завмерла — жоден штрих не зрушиться,
Не тремтить холодна голизна.

Світ перегорілою веселкою
Втратив найгарніших кольорів:
Ні жовтогарячого зі спекою,
Що нагу натурщицю б зігрів;

Ні зеленого, ні навіть жовтого,
Щоб хоча б в листок її вдягти.
Світ не приклада зусилля жодного,
Аби щось яскраве зберегти.

Ліхтарі нічні бліді, мов привиди,
Світла світу майже не несуть,
І природа плаче з цього приводу —
Що не бачить ніч її красу.


Рецензии