Перкунас

Неначе сивина на скроні
притьма запінився бурун,
коли в Почайну на Подолі
пірнув знедолений Перун.

За течією йшли пустуни,
осоловілі від юрби,
кричали: - видибай, Перуне!
Перуне! Видибай з пітьми.

На дні, утомлений, в полоні,
спочив у вирі Громо-Бог,
щоб восени, на оболонях,
срібнастий медоносив лох.


Рецензии