Зима десь трiшки загуляла. Вiрш-дует

...я недалече, майже поруч.
В сусідній вийшла магазин.
Це шляхом трішечки ліворуч,
Як перестрибнуть через тин.

У мене фарб завжди нестача,
Лишень сім діжочок срібла.
Та я ж от трішечки ледача -
В крамницю так і не дійшла.

Ви там без мене не зітхайте!
Я вже невдовзі повернусь.
Книжки про мене почитайте,
Бо вже в дорозі наш дідусь...

А там чекають нас пригоди -
/Я з того року припасла/
Смішні фієрії Природи,
Срібноживого ремесла.

Пасуцця вже на небосхилі
Хмаринок снігових стада,
Вони давно чекають, милі,
Коли почнецця їх страда.

На півдні влітку мандрувала,
Та зазирнула на базар...
Знайшла я див для вас немало,
Хмари/Хусти/нку розміром з гектар.

Чудові пензлі з оксамиту,
Торбинку в стріхи дірочок,
Для річок купу лазуриту,
Для зірок місячний гачок.

А ще насипьте Рун, будьласка,
Для діточок, щоб ртом ловити,
О, он ота - то що за маска?
Мені, щоб в вальсі покружити.

Для луків - ковдру з бахромою,
Ялинкам шубки від версачі,
Поземок з дивною ходою,
Та переметів, що ледачі.

Кожух для діда, хай радіє!
Блискучий сонця промінець,
А друшлячком хай Руни сіє.
І в допомогу - вітерець.

...так. досить. а то не зупинюся...

=GoldKing=
http://stihi.ru/2021/12/14/5469


Рецензии