Могила серед степу

СЕРЕД СТЕПУ ЗНОВ МОГИЛА

Серед степу знов могила
Без хреста і квітів.
Кров героя вже застила
Й сонце не засвітить.

Серед степу знов могила,
Поряд міни рвуться,
Скрізь лютує вража сила…
Ще не схаменуться.

Серед степу знов могила,
Та хто в ній – не знаєм,
Земля когось знов прикрила.
Голову схиляєм.

Серед степу знов могила,
Страшно оком глянуть,
Не одного куля вбила…
На поріг не стануть.

Серед степу знов могила
Й нема кінця-краю.
Поможи нам, Діво мила,
Я тебе благаю!

06.12.2016 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2021

         ***

Серед степу знов могила,
Траншея вузенька.
Хлопця тут земля накрила,
А десь плаче ненька.

Не один він у земельці
Лежить серед поля.
Як сквзати кожній неньці,
Що така їх доля?

Вони світ цей залишили,
Не прийдуть до хати,
А прийдеться їх могили
У степах шукати.

Нема синів і не буде
Клята орда вбила.
Помоліться, пршу люди,
За чужого сина.

Знов могили серед степу,
Кругом рвуться міни...
Прийми, Господи, на небо
Синів України.

10.12.2021 р.

©Стефанія Терпеливець,2021


ЗАХИСНИК В ЗЕМЛИЦІ

Серед степу знов могила,
Тужно ворон кряче,
Вража куля хлопця вбила,
Хто над ним заплаче?

У могилі син Вкраїни,
Що поліг у бою,
Залиша війна руїни,
Взяли в руки зброю.

Ліг у землю, наче сокіл,
Хоч мав жити й жити.
Вже роки у нас неспокій.
Що ж із цим робити?

Впав, неначе лист осінній,
У землю сирую,
Молять люди в голосінні
Молитву святую.

Серед степу знов могила,
Захисник в землиці,
Й це життя війна згубила…
Вогні-блискавиці.

Війна сіє ті могили
Вже роки щоднини,
Світ герої залишили,
Лягли в домовини.

Серед степу знов могила.
Скільки ще їх буде?
Землю кров давно скропила,
Гинуть наші люди.

11.12.2021 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2021


Рецензии