Оберiг украiнки

(Відповідь на коментар Стефанії Терпеливець до вірша « УКРАЇНКА В ХУСТИНІ»)

Гарна жінка у хустині,
Брови чорні, очі сині,
В ній чудова жінки врода,
Це – немов найвища мода.

Жінка в хустці – берегиня,
Молодиця, господиня,
І цвіте, неначе квітка,
Восени, і взимку, й влітку.

Українка і хустина –
Невід’ємная частина,
Жінку все оберігає
І у стужу зігріває.

Наречену на весіллі
Не купають у чар-зіллі,
А й пов’язують в хустину
Берегиню і дружину.

Українка у хустині,
Наче квітка на картині,
І краса її не в’яне –
Квітне личенько рум’яне.

Оберегом є хустина,
Жінка в хустці, як перлина,
А до того ж українка –
Неповторна в хустці жінка.

Хустку й предки шанували,
Магію хустини знали,
То ж і ми її шануймо,
Силу чар її відчуймо.

08.12.2021 р.


Рецензии