Сложные вопросы

                Болгарский
                Мир и Люди


                ВЪПРОСИ  СЛОЖНИ

                Научихме подробно
                за звездите -
                как се зараждат,
                пламват и горят.
                Какви могъщи сили
                в тях са скрити,
                защо избухват
                пред самата смърт.

                Но станахме ли
                по-добри щом можем
                загадка не една
                да разберем?
                Зададе ни векът
                въпроси сложни,
                в които няма
                скоро да прозрем.

                Ана  Величкова


Рецензии