Март трети

По какво се различава
този ден,
от онези други,
дни редящи ни съдба?
По тишина в сърца,
по сълзи из небеса,
по оня звук на свобода
бучащ в души,
 като вятър.
Какво разказва този ден,
на нашите деца,
на деди си,
по земя тупуркащи,
дали запазихме,
държим,
на мечти духът
или забравихме
вкус на свобода
и чакаме на тепсия
да ни я дарят.
По какво се различава
този ден,
от всеки друг,
по зъби
скърцащи в душа,
по онзи трепет,
спиращ сърца биещи,
щом чуят повик,
 на свобода.
По какво се различава
въздух
трептящ в мечта?


Рецензии