Бройка суета

Любов ли скъпа искаш,
с теб да правим?
Да сътворим,
някак да изчукаме,
таз творба мечта,
и утре пак,
да се разминаваме,
така,
 като край паметник,
паметник на суета.
Любов ли скъпа,
искаш с теб да правим,
да дялкаме прехласнати сърца,
тишина да кънти из тяло,
а души,
души тъй неподвластни,
да се сучат,
на самотата в нощта.
Любов ли скъпа искаш,
с теб да да правим,
да пробваме
механиката на нощта,
души зад броня да поставим,
да нарисуваме отгоре
усмивка от мечта.
Любов ли скъпа,
искаш с теб да да правим,
да с'бираме в букет
стръкчетата суета,
да изчукваме
с мечта съдбата,
а то е бройка няк'ва,
стръкчета събрани
 в букет на суета.
Любов ли,
скъпа,
да правим искаш?


Рецензии