В iмлi нiчнiй згаса сльотний вечiр

В імлі нічній згасає сльотний вечір,
Зриває вітер із гілля важкі тумани,
І вогко дихає груднева холоднеча
Крізь  звуки мороку, глухі, непевні, рвані.

Калюжами розкреслена бруківка
Відлунює підборів стуків спішний...
Ліхтарне око вулиці уривки
Вихоплює у темряві кромішній.

А вдома затишно. І почуттям не зимно
В обіймах рідних душ, у тиші і розмовах...
А вдома радісно - так, просто, безпричинно -
У тихій казці вечорів зимових...

Кіно стареньке миготить з екрану,
Картатий плед (удвох під ним не тісно),
Дочитано Бату і Мопассана...
І має сенс лиш мить, в якій ми дійсні...


Рецензии