Осiннi шедеври таэмничого художника

МАЛЮВАВ ХУДОЖНИК ОСІНЬ

Малював художник осінь,
Барви різні підбирав,
Зрозуміть не може й досі
Хто ж бо так намудрував.

Всі дерева в різних шатах,
Відображення в воді.
Як ті фарби підібрати
І багряні й золоті?

А краса, немов у казці,
Затамовує аж дух.
Кольори, немов на в’язці,
Навіть вітер уже вщух.

Фарби змішує, мудрує,
Щоб красу всю передать.
Око ця краса чарує.
Як відтінки підібрать?

Та художник – вправний майстер,
Передасть на полотні
Красу дерев і навіть айстри
Й все скупає у воді.

30.11.2019 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2021

            ***

Художник осінь малював,
Довго думав, мудрував,
Фарби на паліпру клав,
Щось над ними чаклував.

Він багряні і зелені
Кольори деревам дав,
Змішуючи акварелі
Золотого ще додав.

І дерева,мов казкові,
Кольорово-золоті,
Свої шати пречудові
Відбивали у воді.

Мов у дзеркало дивились,
Милувалися собою,
Навіть з нами поділились
Неповторною красою.

01.12.2021 р.

© Стефанія Терпеливець,2021


ТАЄМНИЧИЙ ХУДОЖНИК

Малював художник осінь,
Гай, діброву, неба просинь,
Клумбу з квітами й садочок,
І під лісом ще й горбочок.

Малював він дуже вправно,
Виглядало все забавно,
Чаклував над всім творінням,
Грало й сонце тут промінням.

Фарби змішував ретельно,
Та не вдалося пастельно.
Кольори такі яскраві:
І багряні, й золотаві.

Малював ще й берег річки,
І золоченії стрічки,
До води краса схилилась –
Як в люстерочко дивилась.

Малювати не втомився,
Наче сон йому наснився,
Працював так без упину,
Не забув й про павутину.

Він її прикрасив листям,
І калина вже в намисті,
Й горобина багряніє.
Малювать лиш він так вміє.

Нам створив художник диво,
Все казково так, красиво.
Ті шедеври неповторні
І вони – нерукотворні.

04.12.2021р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2021


Рецензии