***

****
Завари-но мені , Грудне, каву...
Поміцнішу таку,.. норовисту,
Розкажи теплу  казку,  цікаву ,
Ту, що в пору ...Різдвяно-іскристу...

Знаєш що?..А додай туди солі ...
Саме так ... Розумію,..-незвично...
Не спіши ...Дай ще цукру поволі ,
Щоб посилити смак екзотично...

Я тим часом,  закутаюсь в мрії -
(Зараз спогадів зовсім не хочу )
Хай рожево-пухнасті чи білі, 
Щоб на хвильку заплющити очі ...

Намалюю у них теплий Острів ,
Де нема ані Кривди , ні Злості
І слова там не мешкають гострі,
Там, де Згода і Мир -вічні гості ...

Там , де слово «Війна» невідоме,
Там, де діти здорові і ситі ,
Там , де всі між собою знайомі,
І Любов’ю та Дружбою «зшиті»...

Там панує Краса величава,
Радість впевнено ранки стрічає....
...Ех, звари-но мені, Грудне , кави ,
Я помрію... а Світ -хай чекає ...

1.12.19


Рецензии