Коли тебе почують

Ми часто згадуємо Бога
 Коли потреба в тім з'явилась.
Коли зненацька щось недобре
  На нашу голову звалилось.

Б'ємо поклони, гучно просимо.
 Почуй і порятуй нас Боже!
І гірко, гірко дорікаємо
 Коли Господь не допоможе.

Образа серце нам стискає.
 Ми допомоги сподівались.
Невже такі гучні молитви
 До неба зовсім не дістались.

А як ми голосно кричали.
 Здається - мертвий би піднявся.
Чому ж Господь нас не почув?
 Чому до нас не обізвався?

А все тому в тяжку хвилину
 Не надійшла нам допомога,
Що в повсякденному житті.
 Ми не звертаємось до Бога.

Коли молитву щиросердну
 Душа щоденно промовляє.
Вона до Божого порогу
 Надійну стежку прокладає.

Тоді і самий тихій шепіт,
 Який із наших вуст зірветься.
Господь почує і відразу -
 На поклик серця відгукнеться.


Рецензии