Укр. Чичужине - сьомий

Реквієм сьомий
автор Іван Паліївець.

" Ой, як гірко, ой як тяжко
те словами передати,
все, що діялося в краї,
скільки бід прийшлось зазнати
Над селом і в душах люду
пронеслась страшна стихія
ніби буря буреломна,
мов би мору пандемія.
За порадою з-за моря
від правителів з столиці
надійшли агроукзи
до місцевих управлінців.
Налетіли ніби круки,
"реформатори"  з району
і селянам повеліли.
жить по новому закону.
Рай земний наобіцяли,
що добробут буде в хаті,
і господарями стануть,
будуть власники багаті.
і селян як підмінили.
Розганяють колективи,
все добро, всіма нажите
розділяють, та не можуть
справедливо розділити.
Розбрат, гнів, прокльони- чвари-
стало всім нестерпно жити,
Бригадир поцупив трактор,
а завгар-автомашину,
голова-худобу з ферми,
решта, шифер та цеглини.
так вони розпаювали
те майно, що разом дбали.

    далі буде.


.


Рецензии