Дякую за втому

Вечірнє дякую

                Вечірнє сонце, дякую за день!
                Вечірнє сонце, дякую за втому.
                Ліна Костенко

Вечірнє сонце, дякую за день,
за перший промінь із-за небосхилу
і за вінок заливчастих пісень
на жайворини тріпотливих крилах.

Спасибі щире, сонце золоте,
за усмішку твою широколику,
утіху – щебіт слухати дітей,
окрилення відчути, честь велику!

За вчора, що зорею одцвіло,
і змогу знов у завтра зазирнути,
що щедро проросло душі тепло
у серці ревнім пелюстками рути.

Ще за приємність радощів життя
і навіть за минулого судоми,
що інколи кінчались каяттям…
Вечірнє сонце, дякую за втому!

29.11.2021

ІІ варіант:

Ода сонцю

О, сонце, дякую за день,
за перший промінь з небосхилу,
вінок заливчастих пісень
на жайвора тендітних крилах.

Спасибі, сонце золоте,
за усмішку широколику,
утіху – бачити дітей,
а ще окрилення велике!

Учора, що вже одцвіло,
і змогу в завтра зазирнути,
тепло, що щедро проросло
у серці пелюстками рути.

За миті радощів життя
і за минулого судоми,
не скінчені ще каяття…
О, сонце, дякую за втому!

Якщо вже хтось вирішить висловити свою думку в формі коментаря, хотілось би дізнатися - який варіант сподобався (не сподобався) більше.


Рецензии
Навіть не збиралася залишати коментар (дуже рідко це роблю, коли відвідую вперше), але чомусь захотілось), мабудь тому, що від Автора надійшла "пропозиція".

Не хочу порівнювати між собою вірші, бо кожен гарний окремо своєю красою і поетичністю.
Скажу тільки , що перший (на мій погляд)) сприймається акцентом, як більш філософський, а другий - як ліричний!.
Обидва сподобалися!

Сантиния   06.12.2021 10:44     Заявить о нарушении
Велике спасибі за такий феєрверк компліментів! А коли серйозно, мені важливі Ваші роздуми, а також імпонує Ваша проникливість. Щиро вдячний, з добром - Автор)))

Олександр Мачула   06.12.2021 14:50   Заявить о нарушении