Новорiчнi загадки-7, укр. яз. - 5шт

Из альбома «Новорічне Асорті»

«НОВОРІЧНІ  ЗАГАДКИ»-7 \ 5шт., укр.
(про Красунечку-Снігурку)

1*
Букетик зі сніжинок білих
Вона несе у Рік Новий...
З орнаментами зледенілих,
Прозоро-кришталевих мрій...

Але в очах її яскриться
Проміння сонця! В них тепло
І доброта душі таїться!!!
Див новорічних джерело!!!

Хто ця засніжена чаклунка?
Зимова Феєчка _____ (Снігурка)!!!

2*
Світло й радість всім дарує
Дівчинка у Рік Новий...
Дзвінко нам до трьох рахує:
«Ну, Ялиночко, гори!!!»

Вся в сніжинках... Лід яскриться
На волоссі, на щоках...
В шубці... В шапці... В рукавицях...
І з рум’янцем на вустах...

Дідуся Мороза внучка
Ця дівчинонька ____ (Снігурка)!!!

3*
Хороводи з нами водить
Під ялинкою вона...
І для кожного знаходить
Добрі, чарівні слова...

У зимовий гарний празник
Ми чекаємо її...
В Рік Новий вона – порадник,
Як створити Пир Зими!!!

Свято вищого ґатунку
Хто влаштує нам? ____ (Снігурка)!!!

4*
Коса русява... Сині очі...
Зі снігу, та душа – гаряча!!!
Пустотливе дівчатко... Юне...
Красиве... Миле... Чарівне...

Легка хода, як подих вітру...
Сріблистий голос, ледь дзвенячий...
Сама – струнка, немов хвоїнка...
Обличчя – гарне та ясне...

У кого янгольська фігурка
І добре серце? У ______ (Снігурки)!!!

5*
На дитячому майданчику, узимку
Ми зібрали сніг... Липкий... Пухнастий... Білий...
І з нього зліпили снігову фігурку...
Вийшла дівчинка – зимове янголя!!!

Принесли її додому... В коридорі
Льодяну скульптуру на ніч залишили...
Тільки в час нічний розтануло дівчатко –
Від затишного домашнього тепла!!!

Дуже шкода, що розтанула фігурка –
Кришталево-сніжна статуя «_____» (Снігурка)...


Рецензии