Укр. Чичужине шостий

реквієм шостий,
автор Іван Палїївець.


І раптом  бачу,  як мара
іде бабусенька стара,
її я ледве упізнав,
вклонився низько, привітав.
- Маріє Йванівно!  Це ж я,
любима вчителько моя!
 _ не може буть!  Постій, постій!
Невже Іван! Невже Палій!
Це ж стільки промайнуло літ,
як ти пішов із школи в світ ?
Та пам"ятається мені,
що ти писав вірші- пісні.
Тепер же все це ніби в сні.
Нема ні школи, ні села.
я їхній вік пережила.
Все лихо випила до дна
і тут лишилася одна.
Та ще лелека по весні
приносить радощі мені..
Отак ми з нею і живем
і коротаєм день за днем.

     далі буде


Рецензии