Укр. Чичужине - чотири

Реквієм  ( чотири )
автор Іван Паліївець

Чомуу ж у тебе замість хати
одні руїни мерехтять ?
Там ребра світяться дахів,
а там лиш попіл - дім зглрів.
Ген тільки стіни нпавсібіч,
а он один димар та піч,
оселіімертві як гроби,
немов фашист їх розбомбив.
Нема ні вікон , ні дверей.
Не чути гомону людей,
навколо мертва пустота,
лише один, мов сирота
на п"єдесталі в дерезі,
що впав на цьому рубежі,
стоїть покинутий1 солдат,
в ируах тримає автомат,
про що ж ти думаєш солдат,
відкрий вуста, скажи мені?
це ж ти загинув у борні
за рідний край, за це село
що б в ньому щастя розцвіло,
за що ж ти воював колись ?
Та краще, краще не диввись,
не відкривай своїх очей,
що б не побачив ти ось цей,
розор, ганьбу, наш стид та страм,
бо ти, пошлеш прокляття нам.


    ( далі буде )


Рецензии