Таржеьбанд

   ***
            1
Нетай-ки,тутилдим самога зор-зор
Асири булдим бир учкунни хоксор

Ажиб кийнокларда,бехуш-у,бетуш
Уздин кетди вужуд,тузалмас бемор

Шу кийнокли куюн огушида жим
Рух кетди карбало сари хор-у,хор...

Охидан карбало енди гуриллаб
Ох,яна ошикми деб инграб безор

Курмаганди дуне бундай кабохат
Ловулларди гуе,жиззаки бозор

Жон талашарди жон,улиб улолмай
Е тирилиб тирилолмай,тор-у мор

Йилт этиб,жизгинак кул килган сехр
Ер-у кукдан ут сочарди-я озор

Шу учкунни деб тун-кун азобдаман
Азобин рохат  дея, бош эгдим ман
       ***
         2
       ***
Устихоним чарсиллар эди ена
Жигарин кабоб айлаб вахшиена

Вале рух чийралгандан чийраларди
Телбалаган ширин гамга гамхона

Гохо фаред уриб,гохо ках-кахлаб
Афсонасига кушарди афсона

Самодан тиланарди пича ором
Лахча чугга айланган у девона

О,тутилмасайди бу дард домига
Булмасмиди у шунчалар вайрона

Биргина имога жон кузин тикиб
Юзтубан етмасмида ошикона

Гул умрини хазонларга совуриб
Топмасмиди тунларига бахона

Илохий бир учкун азобидаман
Азобин рохат дея бош эгдим ман
      ***
       3
Ишк карбалода бехуш етибман
Хушимга келишни истамайман

Дарддан тулгонсамда инграб хушсиз
Кутилишга дилни кистамайман

Гуж-гуж илон уралиб танимга
Конимни симирса ках-кахлайман

Тегирмон тош аталган бошимни
Факат балчиклардан авайлайман

Биламан,калбдаги Илохий ишк-
Олий,дуне тожига жойлайман!

У ениб-ениб,порлаб яшаса
Мен юрагидан мамнун буйлайман

Илохий бир учкун азобидаман
Азобин рохат дея,бош эгдим ман
      ***
       4
Инградим телбавор,алжираб зор-зор
Билмай дард аввал,охирида не бор

Киприкларимни айлаб узига дор
Кузларим кон еши окарди беор

О,кандай рохат эди,мутлок бедор
Исмин пичраб алжираш минг бор,такрор

Ер нагмаларин катл этолган изхор
Дер бу дардрднинг сабр деган даьвоси бор

Огир синовлар бу...утсанг бахтиер
Онларга етарсан булиб бахтга ер

Илохий бир учкун азобидаман
Азобин рохат дея бош эгдим ман
       ***
   Дав.бор.      


Рецензии