про мову i Мадонну з Немовлям

Кому пишатися  своїм багатством,
кому дорогоцінним в стайні лошаком,
кому вродливістю, кому малярством,
кому від чистих дів гаванським тютюном.
Знаходить кожний втіху і відраду,
і всяк кулик нахвалює своє багно.
А декому все це - до недоладу.
А дехто досі дивиться німе кіно.
Нема до серця іншим насолоди
не більшої, не меншої, ніж глибина
і розмаїття батьківського слова,
що сполом все, що є на світі поглина.
               
A водограй звучить то високо, то низько,
як ті Шекспір і Бо, як мова материнська.


Рецензии