Носталгично

Попита ме една приятелка
„Какво да ти донеса от България?”
„Нищо” й казах,
а тя настоя.

Ами тогава... моля,
донеси ми глътка рилска вода,
изгрев
или поне един лъч над рилски била,
и мъничко лято,
нека да е синьо
с дъх на мащерка,
солена морска вълна
и чаша домашно вино.


Рецензии