Стихотворение на сербском

Превео и препевао
Јован Н. Бундало

РАХИМЕ

Рахиме, уздај се само у Бога,
у добру срећу и своју снагу.
Стани, не тражи помоћ од никога          
заборави мајчину душу драгу.
   
Стрми врхови чекају пред нама,
Не бој их се, савладај свој страх.
Не гледај около, свуда је тама,
иди, док не будеш земљани прах.

Вребаће те многа искушења,
квариће ти пажњу и планове,
сакриће се и лука спасења,
уздај се само у своје дланове.

Обриши сузе са тужна лица
нек те ветар удара у груди,
уздај се у снагу својих мишица
умрла је нада и сви добри људи.
 
Веруј у себе и ум своје главе,
једном се мре речено је давно.
Господ те прати из висине плаве,
стегни срце и погини славно!

TO RAHIM

Rahim, do not rely on anyone but God,
You can only rely on your own strength.
If you're not sure of yourself, stop
Pull yourself together to continue the journey.

Steep peaks await you ahead
Do not be afraid of them, overcome your fear.
Don't look around,
And walk straight - to the cherished goal.

On the way, temptations can frown you,
Distract from ideas by trying to interfere.
Don't turn back at all
Only an abyss remained behind.

Wipe the salty tears from your face
Stay resistant to headwinds.
Fist your bloody palms
The tross of life has always been prickly.

Believe in yourself, be courageous
One head - one death.
May the Lord help himself
Bon voyage, Buddy!

Rahim KARIM.


Рецензии
Хвала на мудрости и мајсторство!
С поштовањем, Анатолиј

Анатолий Пименов   27.12.2021 19:27     Заявить о нарушении
Дякую, шановний Анатолію!

І Вас із наступаючим Новим роком! Усього самого-самого
найкращого у 2022-му році!

З вдячністю, Рахім.

Рахим Карим   28.12.2021 07:23   Заявить о нарушении