Сон-287

Моя комунікація зі світом -
Проходить через вірші і в віршах,
Я граюсь ними, як маленькі діти,
Несучи у руках великий шар.

Я пишу код - і бачу, як програма,
Без застороги змінює реальність,
Що за вікном у пластикових рамах
Занадто справжня, й трохи - віртуальна.

Як слово - передбачує подію,
І оголошує життя наступну сцену,
Сама для себе в віршах чародію,
Й сама собі влаштовую проблеми.

Як слово - бачить автора в людині,
І розправляє зігнуту поставу,
Як коронує і стріляє в спину -
За гордість і сліпе бажання слави.

Як слово - прокидається ізрання,
Й вершить на білім аркуші свій день.
Немов даючи шанс на сподівання,
І відбирає, вціливши в мішень.

Як слово - на нечуваних частотах
Влітає тихим шепотом у вухо,
Належачи невидимій істоті,
Чи привиду, а чи святому духу.

Як слово - оживає, й мертві кості,
Як текстом, обростають свіжим мясом,
Спостерігаю - та сказати досить,
Не в моїй силі і не в моїй власті.

Я у передчутті нового тексту,
Який не прочитають читачі,
Бо в голих буквах надто мало сексу,
Замало сміху і людських плачів.

Я у передчутті нової рими,
Якій позаздрять - слова сіячі,
Що крутять фуете, як балерини,
На сцені, де немає глядачів.

Я в діалозі з читачем, одначе -
Він завжди виступає в однині.
Як психіатр, він слухає терпляче
І реагує болем в голові.


Рецензии