Зимонька-красунечка

Вже мете метелиця,
Білая хурделиця,
І кружля казкова заметіль,
Килимами стелиться,
На землі оселиться.
Ой, зимо-зимонько, до нас прийшла звідкіль?

ПРИСПІВ

Ой, зимонько, красунечко,
Ми раді всі тобі,
Ковдру білосніжную
І перину ніжную
Ти стелиш не собі.

А сніжинки білії
У танку умілії,
З ними затанцюємо кадриль.
Та не квітнуть лілії –
Снігу гори цілії.
Ой, зимо-зимонько, до нас прийшла звідкіль?

Ми готуєм саночки,
Для білої панночки,
А вона зіткала нам кужіль.
Білії фіраночки
У зими-паняночки.
Ой, зимо-зимонько, до нас прийшла звідкіль?

В сніжки ми пограємо,
Пісню заспіваємо,
Про велику білую купіль.
Зимоньку вітаємо
Ще й її спитаємо:
«Ой, зимо-зимонько, до нас прийшла звідкіль?»

Зимонька-красунечка,
Має подаруночки
І казкову сніжную артіль.
Мелодійні струночки,
Й ніжні візеруночки.
Ой, зимо-зимонько, до нас прийшла звідкіль?

22.11.2021 р.


Рецензии