Паляуничая

Абибок, расплюшчы вочы
У акно глянь
То паляванне крочыць
Хадзем разам, давай!

Гэй, прамень,
Грай на зброе
Змрок разви
Гани звяроу
Зараз мы — спеу
Раницы гэтай
Мы — моц дрэу
Хуткасць ветра.

Адным баявым кличам
Перамрг медведзя'
У хмыз, ажна пятки блишчуць
Гэ, ды ня ен — я!

Што яшчэ
Трэба людзям
На прашчэ
Сонца круцим
Лепш чым сон, чым каханне
Гэта плён палявання

Гэта кроу
У нашых жылах
Нибы зноу
Росквит, сила.
Хай жа бог
Нас различа
Грай мой рог
Паляуничы

Дзесци у тых краинах
Дзе няма лясоу
Палююць казлоу адзиных
Ад сваих насоу

Адчуем иснасць продкау
У сядле
Скачам легка
Па палях ды палетках
Як пагоня на гербе

Загадам караля пшэкау
Трэба паляваць
Без мацюгоу и здзекау
Пра ягону маць

Кали табе не ахвота на застолли дзичы
Ци невядома хто ты
Ци ж проста ты — паляуничы

Для жанчын есць каханне
Для святых есць адданне
Для грахоу — дараванне
Для паноу — паляванне


Рецензии