нi дощ нi спека нi святi отцi

…ні дощ, ні спека, ні святі отцi,
ні зоряна мережа в сукні неба,
ні хор жерців, ні сірий мур цюпи,
ніщо не захистить тебе від мене.

Де б ти не був, який би псевдонім
не взяв собі на різних континентах,
я віднайду тебе під льодом зим,
під золотінням шитих позументів.

Заради хвиль, заради ланцюгів,
заради букв дотриманного слова,
часів прийдешніх і старих снігів,
назавжди я, як пісня колискова -

твоя Голгофа і твоє спасіння
і совість серця і душі сумління...


Рецензии