Энилэр коненэ

Якынлаша ин матур бэйрэм
Биктэ куркэм"ЭНИЛЭР КОНЕ"
Ин кадерле жирдэ кем,дисезме
Табып баккан эни бит безне.

Эни кеше фэрештэдэй,дилэр
Э фэрештэ була канатлы
Безнен газиз энкэйлэребезнен
Балалары ныклы канаты.

Шул канат хичтэ каерылмасын
Таза уссен безнен балалар
Сабыйлары сау-сэлэмэт булса
Тыныч яши ала аналар.

Бала,диеп озелэ гомер буе
Чонки жаны кебек газизлэр
Йорэк аша утэ барлык кайгы
Энилэргэ юк жирдэ тиннэр!

Бала хасрэтлэре курмэсеннэр
Таммасын эче яшь кузеннэн
Саулык,бэхет,шатлык иллэрендэ
Житсен энилэр гомер козенэ.

Энилэрнен кунеле тулган ай ул
Якты кояш кебек жылыда
Язларнында ин ягымлысы ул
Эни кунеле киндэ,сабырда.

Энилэрнен серле карашыннан
Яктыра сыман хаттэ тирэ як
Энилэр бит сулмас гол шикелле
Чибэрлектэ ана тиннэр юк.

Хэрбер эни сау-сэлэмэт булсын
Матур атсын коннен хэр таны
Барлык игелеген тоеп жирдэ
Яшэсен ул хэрбер баланын.

Онытмыйк без буген жир йозендэ
Ин кадерле кеше барлыгын
Вакыт юкта кайтып килергэ
Шалтыратырга табыйк бер жаен...

Энилэр бит мэнгегэ килмэгэн
Буген шатландырыйк без аларны
Балам, дип озелгэн энилэрнен
Тыныч булсынчы,берук жаны!


Рецензии