Укр. Зимова рибалка

У Микити вихідний,
зимова рибалка,
нові снасті він купив,
є нова черпалка.
На вулиці завірюха
від ночі до ранку,
та не мерзнуть в нього вуха,
спішить на рибалку.
Зупинився як завжди
на центральній площі,
подивився намвкруги,
став чекати хлопців.
так пройшла майже година,
а хлопців немає,
та й подумав,що дружина
його не чекає.
А дружина подумала,
що ті хлопці та Микита,
одну пляшку позпили,
а друга розкрита.
Завірюха не вщухає,
вже й ноги замерзли,
залишитись риба має
у річці сьогодні.
За плече закинув скриньку,
постояв, потупцював,
плюнув на таку рибалку
і додому почвалав.
Він без світла роздягнувся,
що б її не розбудити,
у темряву подивився,
вирішив доспати.
Сонна Марфа через двері
це ти, прийшов зранку,
а мій дурень до вечора
пішов на рибалку.

























 


Рецензии