А чи прийдуть змiни...

Свято зустрічаю
Я зеленим чаєм,
Бо давно минули роки,
Коли міцну каву,
З оплесками,-браво
Пили всі разом залюбки…

Гарні оті роки,
Де вже зрілі кроки,
З поглядом стрімким тим вперед!
Задуми та мрії,
З вірою надії,
Звали нас постійно на злет!

Все гуло на старті,
Адже ми на варті,
Як то кажуть, йшли пліч о пліч,
Кодекс, де моральний
Та й ще кримінальний
В справах був завжди,-день і ніч…

Жили дуже гарно,
Час летів не марно,
Бо єднала дружба усіх,
Де весіль багато
Та народжень свята,
У хатах від щастя був сміх!

А тепер щодення
Без благословення,
КОВІД скрізь керує сповна,
Жах йде коловерті
Зі страхіттям смерті
Та страшна вирує війна…

Правда пішла, совість,-
Тільки примусовість,
Повниться щодня небуття…
Дійсність – без довіри,
Геть немає віри,
Повнила буле, що життя…

Навкруги руїни,
А чи прийдуть зміни,
Довго ще чекати пори,
Коли буття сіре
Вкриє символ миру
Та засяє зірка згори!
24.11.2021р.


Рецензии