Горицвiт

В степу, по долинах і горах,
По розлогих широких кручах
Жовті, гарні квітують квіти:
Весняні адоніси – горицвіти.

На охоті загинув від вепра
Син царя Адоніса Кіпра
Любимчик Богині краси і любові
Афродіти чарівної.

Де землю кров Адоніса окропила,
Сонцеподібна квітка і вродила.
Помер легендарний юнак,
Міф древніх греків розповідає так.


Рецензии