Опознание

         
                Болгарский
                Мир и Человек


                ОПОЗНАВАНЕ

                В Човека се крият тъмни страни -
                той иска за тях да забрави.
                Прикрива и нови, и стари злини,
                напиращи мисли коварни.

                Но ако в себе си смело надникне,
                ще види до мрака и светлина.
                В душата му пролетен извор ще бликне,
                ще го повдигне висока вълна.

                Ана  Величкова


Рецензии