Св док Божий молитва за Коротича

     Свідок Божий і молитва за Коротича

             Логосу Христу
             Слову Отчому
             з трепетанням присвячується


Та хіба любов колись
                мине?
Без любові
чи з любов’ю
                буде —
кожен день
з рожевості в пупур і промайне
Синій вечір стулить його губи
і всі уди
     і сосуди
     і посудини —
тільки серцю
не накажеш: воно любить!!
взнаєш: ти любові — не накажеш
вона любить
і любов спасе, хіба загубить?
Так — любов ніколи не мине!!


Так, Ти, Боже, і навчив
                мене...
Єсть Коротич, — добре серце!
                Хто дав взнати?
Поруч гралися малі іще
                коротичата...
Поет запрошував...
(«як? і до квартири він запрошував??»
«так то нікого – лиш тебе»)
Книги давав на вибір свій
                читати...
      «У Вас одного чую я хребет...
      Його не зможуть
      поламати!..»
Один лиш і водив
по Києву до селюків
і пробував надрукувати!
Городянин!
вись іпостасна...
а, отже, я — християнин!!


... Дух Святий (!!)
звелів учора помолиться!
Сам світ сказав — «любов не промине!»
Світ — в брехні,
           простіть
           за правду
           і мене
бо зараз до народу ми як
                вийдемо —
а у всіх в руках синиці!!


Підняти небо —
серце вибране і пломениться!
як світ цей — день за днем?

21.11.2021, свято архистратига Михаїла,
з причастям,
Київ


Рецензии