Йде зима

Сходинками осені непрохано
Потихеньку йде уже зима.
Небо, затуманившись сполохано,
Землю, наче матір, обійма.

Дивиться на білий світ з тривогою,
На дерева в попільній імлі.
Далечінь, оточена знемогою,
Остигає, наче у золі.

Шепчеться гілля, немов готується
Спати аж до ранньої весни,
Од вітрів морозяних рятується,
Наче просить долю: "Пригорни!"

У вікно дивлюсь, мені так хочеться
Вірити у щастя без утрат...
А туман химерно так клубочеться,
За серпанком вже не видно ґрат...


Рецензии