Матусям посвята

Матусям
        посвята   
І все життя маячить жертва –
Сім'я, город, село...
Всі мрії юності, чи мертві?
Ось сонечко зійшло...
Все дітям, дітки б вийшли в люди,
Надією жива,
Хоч руки мліють, болі в грудях,
Життя як мить... й жнива...
Роки пережили голодні
Та колисковим гімн –
О, цілувати б вам долоні,
Сердешних до глибин...
О Нені наші рідні, милі,
Вже не віддячить їм;
Ростили, годували, мили, –
Без Вас, як нічиї...

В невисловленому вина –
Простіть,... хоч звідти, нас...

18.11.2021р. 


Рецензии