Вибiр дороги

У КОЖНОГО ВЛАСНА ДОРОГА

У кожного власна дорога… до Бога.
У кожного власний із Ним діалог.
Хтось просить кохання, а хтось допомоги,
А хтось хоче Вічність з Ним бути удвох.

Комусь треба Муза, Свобода, Натхнення,
Комусь тільки гори, пісні, ручаї,
Комусь тимчасові «гріхи повсякдення»,
Мені ж тільки сонце – і рідні, свої.

17.11.2021р.

©Сергій Ярунський,2021

ШЛЯХИ, ТРИВОГИ Й МІРКУВАННЯ

У кожного власна дорога,
У кожного власні шляхи:
У когось – дорога до Бога,
А в когось – збирати гріхи.

У кожного є діалоги,
Й прохання у всіх є своє.
Не знають де в церкві пороги,
Й не знають хто долю дає.

Хтось просить завжди допомоги,
Хтось захисту молить для всіх.
У кожного свої тривоги,
У кожного шлях свій проліг.

Про Вічність снують міркування,
Сьогоднішнім днем хтось живе,
А в когось – одвічне питання,
Й в життєвім човні з ним пливе.

Багато бува суперечок,
І в кожного правда своя,
Гріхи не збирають в мішечок,
І їх не несе течія.

Потрібна усім нам родина,
І сонце усім хай встає,
Без терня хай буде стежина,
Й життя хай ніколи не б’є.

А комусь – і муза, й натхнення,
Свобода і помахи крил.
Та кожен шукає спасення,
Й буває, що брак своїх сил.

У кожного власна дорога,
Якою доводиться йти,
Та треба завжди допомога,
Щоб шлях не схибивши пройти.

Хтось вірить у силу Господню,
Хтось каже, що сам все дола,
Та тільки б не впасти в безодню,
Й душі не згоріти б до тла.

17.11.2021 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2021


Рецензии