Голый месяц

НЕЗАХИЩЕНИЙ І КВОЛИЙ
ЙДЕ ЗЕМЛЕЮ МІСЯЦЬ ГОЛИЙ.
ОДЯГАЄТЬСЯ В ТУМАНИ,
НАТИКАЄТЬСЯ НА РАНИ.
ДРІБНИМИ ДОЩАМИ ВКРИВСЯ-
І ВІД ТОГО ЗАЖУРИВСЯ.

СУПРОВІД-КОРОТКИЙ ДЕНЬ.
ПРО КРАСУ НЕМА ПІСЕНЬ.
ПЕРЕДБАЧИТИ ТЕПЛО
ДЕНЬ НЕ МОЖЕ ВЖЕ ДАВНО.
ЯСНО ВСЕ,ТУРБОТИ -В РУКУ.
МАЛО КОЛЬОРУ І ЗВУКУ.

ЧЕСНИЙ МІСЯЦЬ ЛИСТОПАД.
НЕЯСКРАВИЙ,ТИХИЙ ЛАД,
ТА СЕБЕ ВІН САМ НЕ ЧУЄ,
І НЕ БАЧИТЬ-ВСЕ МУДРУЄ.
ДЕ ПОДІТИСЯ ВІД СЕБЕ?
ЗАВЕРШАЛЬНИМ БУТИ ТРЕБА.

МОВ ЛЮДИНА В ГОСТРУ КРИЗУ
ДО ЗИМИ ГОТУЄ ВІЗУ.
ВЖЕ НЕ ВИЙДЕ, ЯК КОЛИСЬ,
А ЩО ДАЛІ-ПОДИВИСЬ.
ВИПРАВИТИ МОЖНА ЗРАЗУ,
НА ЩО СИЛ ЗАБРАКЛО Й ЧАСУ.

ТИШІ ТОЧКУ ВІДНАЙДИ,
ЗРОЗУМІЙ, СЕБЕ ЗНАЙДИ.
СУТЬ І ЧАС , І НАВІТЬ ВОЛЮ
ВИПРАВ ВСЕ НА КРАЩУ ДОЛЮ.
ЛИСТОПАД ВІНЧАЄ МРІЇ -
ФІЛОСОФІЯ У ДІЇ.

СЕБЕ СЛУХАЙ І РОБИ
І НЕ ЗНАТИМЕШ БІДИ.
ГОЛИЙ МІСЯЦЬ БЕЗ ІЛЮЗІЙ.
ЧАРОДІЙНИЙ,МУДРИЙ ДУЖЕ.
ПРОПУСТИТЬ І УПУСТИТЬ?
ЩОБ ДАРЕМНО НЕ ПРОЖИТЬ...

ЗА ПРОЗОЮ Анни Лелик

ФОТО ОЛЕНИ СУШКЕВИЧ, м.УМАНЬ Меньше


Рецензии