Внучка

Чорапчета,
сандалки,
мъничка пола,
крачета тънки,
плитки разнасят,
венец на малка
грейнала звезда
с любов обсипва
 околност цяла.
Из щастие подприпква,
разперила мечти крила,
разтичала сърце
по слънчева пътека
започва 'и деня
не може да не е
пътека надалеко.
Подухва на мечта ветрец
на цветя въздишка разнася
на детство понесла красота,
гмурната в нея цяла,
ръце разперила в мечта,
усмихнати очи раздава,
гласче, славей на сърца,
в етер любов пръска
до забрава!
Топуркат мънички крака,
в сърца на баба, дядо,
 разбутват,
прииждащата тишина,
вълшебството
отново ги преражда!


Рецензии