Естествено

Естествено
клоун кон ще разиграва
естествено
върху изтъпкана снага
естествено
развръзка неизбежна наближава
  от спомен за държава
страх наднича пак 
естествено,
хлъзгав пак ще е паважа,
от таз червената боя,
де в жили тече
и бунт де забавлява
във вятър
на злобна гавра с мечта!
Естествено
 живот продължава,
 естествено
в кална среда,
естествено
градушка наближава
и няма кой
да я превърне в дъжд сега.


Рецензии