6 am

grey mist and snow. day's breaking. six a.m.
here comes that very tomorrow, that i heard something about yesterday
and heavenly stars are dimming, and rock stars are going to bed
and i, i am coming back home--we partied all night again

and perception is extremely heightened,
everything's curious, nothing as it seems
i look at myself, and i look around,
 and in my head chaos rules supreme

and people are rushing to subway, some to work, others to serve
some to study, some for the road, and i..i got nowhere to rush anymore

oh, the city's such a funny place,
it resembles circus or zoo
it has its own jesters and its own saints,
its Oscars Wilde's and Joan of Arks too

it has its rascals and its heroes, and mostly regular folk
and i love them all..well, almost all--but i wish well to them all!



Зоопарк – Шесть утра

Серый туман и дождь.
Светает. Шесть утра.
Вот и наступило то самое завтра,
О котором я что-то слышал вчера.

И звезды на небе гаснут,
И звезды рок-н-ролла ложатся спать,
А я, я возвращаюсь домой –
Всю ночь веселились опять.

И восприятие очень обострено,
Все любопытно, все не просто так,
Я смотрю на себя, и я смотрю вокруг
И в голове царит сплошной бардак.

И люди спешат к метро,
Кому работать, кому – служить,
Кому – на учебу, кому – в дорогу,
А мне… Мне некуда спешить.

О, город это забавное место,
Он похож на цирк, он похож на зоопарк.
Здесь свои шуты и свои святые,
Свои Оскары Уайльды, свои Жанны д’Арк.

Здесь свои негодяи и свои герои,
Здесь обычные люди и их большинство.
Я люблю их всех…
Нет, ну, скажем, почти всех.
Но я хочу, чтобы всем им было хорошо.


Рецензии