Нина Цурикова - Внезапны дождь

Внезапный дождь
Нина Цурикова
Он без подготовки сыпанул,
Без сверканий молний и без грома,
Остудил асфальт, во двор шагнул,
Проскакал верхом по крыше дома.

Тучи фиолетовой каймой
Небо возмущённое закрыли.
Дождик беспардонный, молодой
Со скамеек смыл остатки пыли.

Выбегу я, скинув пальтецо,-
Бьют в ладони водопадом струи!
Раздробясь, осыплют мне лицо
Тёплые дождинок поцелуи.

Я мечтаю, что и ты, как дождь,
В сердце накопив горячей страсти,
Без предупреждения придёшь,-
Покорюсь любви безумной власти.



Превела на български: Юлияна Донева
ВНЕЗАПЕН ДЪЖД

Изсипа се така внезапно той,
без мълнии, светкавици и гръм,
наполя асфалта, влезе в двора,
връз къщите заязди, като кон.

С мъглите виолетово поръбени,
небето се затвори възмутено
и дъжда тъй млад и безпардонен
изми останалия прах по пейките.

Ще побягна хвърляйки палтото си,
дъждът по дланите ми ще плющи.
Ще плискат и лицето ми ще къпят
топлите целувки на дъжда.

И замечтах си, че като дъжда
натрупал страст гореща във сърцето,
и ти ще дойдеш така изведнъж
и ще се подчиня на любовта ти.


Рецензии