Щоб доброти усiм додалось

    БУДЬТЕ ДОБРІШИМИ

Всі будьте добрішими й світ стане кращим,
Лиш правді у вічі дивіться щораз.
Моліться за те, щоб не став світ пропащим,
Й не чули ніколи образливих фраз.

Всі будьте добрішими й світ таким буде,
Та й будьте коректними й правду кажіть.
Живіть лиш по правді, всі добрії люди,
Й повагу до інших завжди бережіть!

Всі будьте добрішими й світ наш розквітне,
Розквітне добром і ненависть втече.
Бажання до кращого - в всіх заповітне,
І серце за правду нехай не пече.

То ж будьте добрішими й чуйними будьте,
Старайтесь творити усюди добро.
Бажання ПРО КРАЩЕ ніяк не забудьте,
Й хай Ангел візьме всіх під своє крило.

08.02.2018 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2021
            

         ***

Світ наш змінився, змінилися люди.
Менше у ньому тепер доброти.
Стільки ненависті й заздрості всюди,
Можуть втопити і в ложці води.

Бутьте добрішими, люди, бо всюди
Стільки біди і ненависті є.
Де доброта тут,задумайтесь люди
І не трясіться лише за своє.

Будем добріші - світ стане кращим,
Розквітне добром і ненависть втече.
Бог допоможе нам справитись з важчим
І благодать на цю землю зійде.

13.11.2021 р.

©Стефаннія Терпеливець, 2021

ЯКБИ Ж ТО ВСІ БУЛИ ДОБРІШІ

Непросто в людях щось змінити,
Додать у душі їм добра,
Й жорстокість всю до тла спалити,
Й зібрать для них букет тепла.

А заздрість всю змолоти в жорні,
Й ненависть стерти в порошок,
Щоб душі не були потворні,
Й щоб зваженим був кожен крок.

Якби ж то всі були добріші,
То й світ одразу б кращим став,
Та й щоб думки були світліші,
Дух доброти щоб панував.

Бо доброта лікує душу,
Красивих барвів додає.
Взять для прикраси, мов картушу*?
її ніхто не продає.

Щоб доброти усім додалось
Й від цього світ добрішим став.
Якби ж  таке зробити вдалось –
Ніхто б ніколи не страждав.

14.11.2021 р.

*КАРТУШ - ліпна або графічна прикраса у вигляді облямованого завитками щита або сувою з загорнутими краями, на якій роблять написи, емблеми тощо.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів


Рецензии