Преображение

                Болгарский
                Мир и Люди



                ПРЕОБРАЖЕНИЕ

                Измъченият често става зъл
                и жаждата за мъст го овладява.
                Той от насилника дори по-върл
                като палач врага си изтезава.

                Но ако трънен път те извиси -
                в мъдрец страданието те превърне,
                ти на живота ще си тачен син
                и с времето си заедно ще тръгнеш.

                Ана  Величкова


Рецензии