Таямнiца Misterio. Пераклад верша Актавiё Паса

Паветра мільгае, дрыгоча.
Песні раптоўна грымнулі.
Ані грамоў, ані сонц.

Лікі і змест назірання
Ясныя, як прамяні,
Ані святла, ані сонц.

Аблудны, у яснасці змрочнай.
Крок ад фантомаў да мар —
Ані святла, ані хмар...

Сонца раскрылася ў промнях
І агаляецца больш,
Але губляе святло.


Рецензии