Ничто не вечно

Самота..Вільгаць...Лістапад..
Заспаны, позні, шэры ранак..
Кароткі дзень, змарнелы сад,
Нябачна сонца за туманам.

У вокны стукаюць дажджы,
Нібы цяпла таксама просяць.
У цёмным, змочаным плашчы
Сярод палёў блукае восень.

Дзянёчкаў цёплых не вярнуць
Бо на зямлі нішто не вечна.
І думкі сумныя лятуць,
Запар пра лёс наш чалавечы.

То колер яркі ў жыцця:
Чырвоны, сіні і ружовы.
І душы прагнуць адкрыцця,
І кожны шлях здаецца новым!

А час на месцы не стаіць,
Не паспяваем азірнуцца.
Як срэбра ў валасах блішчыць,
Да зоркаў мроі не імкнуцца...

І хоць агеньчык ў вачах,
Яшчэ пакуль што не згасае.
Ды карацей жыццёвы шлях-
У сэрцы восень наступе!

Надыйдзе момант- каляндар
Апошні ліст пералістае.
Жыццё затушыць свой ліхтар,
Душа ўзляціць з птушынай зграяй.

А на зямлі, сярод вякоў
Жыцця не сціхне шматгалоссе.
Ўсё паўтарыцца зноў і зноў,
І дождж, і лістапад, і восень....


Рецензии