Рiдна Батькiвщина

1 куплет
Рідною мовою співаємо пісні
Як мамина пісня лунає і нині
Українськими словами пишемо вірши
Як батькові слова мелодійно звучать
Хай же мир і дружба поєднає всіх
І хай дзвенить дитячий безтурботний сміх

Приспів:
Наша мати Україна, від мати до сина
Наш батько Україна, від батька до доні
Нас рідна земля кормить - Україна
Рідна Батьківщина ти ж у нас єдина
Як батьки одні

2 куплет
Все нам знайоме: зелені ліси
Тут степи безкраї шумлять
Там ясніше сонце на небі сіяє
Там озера, річки дорогу пролягають
Між ними гори високі стоять
Хай же з’єднає земля назавжди

Приспів:
Наша мати Україна, від мати до сина
Наш батько Україна, від батька до доні
Нас рідна земля кормить - Україна
Рідна Батьківщина ти ж у нас єдина
Як батьки одні

3 куплет
І досі жива наша земля 
Це рідний дім, де затишок й сім’я, колись
ми по ній ходили босими ногами
Де на ній проходило наше дитинство, юність
Цей шлях бере початок від родини
Хай же живе наша вільна Україна

Приспів:
Наша мати Україна, від мати до сина
Наш батько Україна, від батька до доні
Нас рідна земля кормить - Україна
Рідна Батьківщина ти ж у нас єдина
Як батьки одні
Створена пісня 2019

Перевод
На родном языке поем песни
Как мамина песня звучит и сейчас
Украинскими словами пишем стихи
Как слова отца мелодично звучат
Пусть же мир и дружба соединит всех
И звенит детский беззаботный смех

Припев:
Наша мать Украина, от матери к сыну
Наш отец Украина, от отца к дочке
Нас родная земля кормит.
Родная Родина ты же у нас единственная
Как родители одни

Все нам знакомо: зеленые леса
Здесь шумят степи бескрайние
Там яснее солнце на небе сияет
Там озера, реки дорогу пролегают
Между ними высокие горы стоят
Пусть же соединит земля навсегда

Припев:
Наша мать Украина, от матери к сыну
Наш отец Украина, от отца к дочки
Нас родная земля кормит.
Родная Родина ты же у нас единственная
Как родители одни

Наша земля жива до сих пор
Это родной дом, где уют и семья
Когда-то мы по ней ходили босыми ногами
Где наше детство, молодость проходила на ней
Этот путь берет начало от семьи
Пусть живет наша свободная Украина

Припев:
Наша мать Украина, от матери к сыну
Наш отец Украина, от отца к дочки
Нас родная земля кормит.
Родная Родина ты же у нас единственная
Как родители одни

Використання літератури:

1. Чубач Г. Батьківщина Україна: Вірші /Худож. Ю.Правдохіна.- Донецьк: Сталкер, 2004.- 48 с.: ілюстр. 

2. Природа України в казках та легендах /Ред.-уклад. О.Волосевич.- Л.: Аверс, 2004.- 296 с.


Рецензии