Uczylismy sie od dziecinstwa

UCZYLISMY SIE OD DZIECINSTWA
Uczylismy sie od dziecinstwa
lubic, nie lubic, musiec
lubiac, nie lubiac i muszac
a przeciez sciezki juz schodzone
moc barier dawno sprawdzona
wyprowadzone mozliwosci czlowieka
umielismy sie juz "pieknie roznic"
i rownowazyc opcje w wolnosci
Co znaczy ta cywilizacyjna przerwa
pytan skarbnica logosu nie zadaje
przechodza w ciemne pod-ludzkie rejony
i moze pytac o cos co wszystko poruszy
zwykle znudzenie dobrymi i pewnymi szlakami
i w mrokach blokow marza nowi barbarzyncy
ze sie cos w tej pelnej zasadzek niewymiernosci
na ich autokratyczna korzysc i z zamyslu zdarzy
10.09.2021
***
HPD


Рецензии